Door welke lens kijk jij?

Gepubliceerd op 21 maart 2024 om 10:28

Hoe we de wereld ervaren hangt af van onze innerlijke toestand en persoonlijke overtuigingen. Het is alsof we door een gekleurde lens kijken die gevormd wordt door onze gedachten, gevoelens en ervaringen. Onze oordelen over anderen zijn vaak een weerspiegeling van hoe we over onszelf denken. Als we de wereld benaderen met angst, kan dat een reflectie zijn van onze eigen angsten en onzekerheden.

Een andere kijk op waarneming is hoe we omgaan met veranderingen. Als we verandering zien als iets bedreigends, kan dat wijzen op onze weerstand tegen persoonlijke groei. Als we schoonheid en positiviteit in de wereld zien, is dat vaak een weerspiegeling van innerlijke vrede en tevredenheid.

De kleur lens waardoor we kijken, beïnvloedt niet alleen hoe we de wereld zien, maar ook hoe we onszelf zien.

Bewust worden van dit ‘gekleurde filter’ voor de lens stelt ons in staat dieper in onszelf te kijken en de relatie tussen onze waarnemingen en innerlijke wereld beter te begrijpen. Het nodigt uit tot zelfreflectie en geeft ons de kans bewust te kiezen hoe we naar de wereld en naar onszelf kijken. Door het filter voor de lens te verwijderen zullen we de wereld en daarmee ook onszelf zien vanuit pure waarneming, zonder oordelen en verwachtingen. Zoals een kind de wereld en zichzelf ziet. Met pure verwondering!

 

Mijn vraag aan jou: "Door welke lens kijk jij?"

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.